Çene Cerrahisi ağız içi, dişler ve yumuşak dokularında ve onları saran çevre dokularda oluşan patolojilerin cerrahi olarak tedavi edilmesine dayanan bilim dalıdır. Kliniğimizde sıklıkla uygulanan cerrahi girişimler;
Gömülü Dişlerin Cerrahi Çekimi
Bazı bireylerde genellikle 20 yaş dişleri en arkada sürmeye yer bulamaz.Bu nedenle öndeki dişi iterek baskı yapabilirler.Bu baskı da çarpraşıklığa sebebiyet vermektedir. Çok geride olmaları, etrafındaki diş etinin temizlenmesini zorlaştırmakta ve kolayca iltihaplanmasına neden olmaktadır.Bu nedenle bu dişlerin alınması gerekebilir. Genellikle deri altından cerahi müdahale ile bu işlem yapılır. İşlem, ağız içerisine uygulanan basit bir anestezi ile gerçekleştirilir ve hekimin tavsiyeleri doğrultusunda; hasta birkaç gün içinde günlük yaşamına devam edebilir.
Apikal Rezeksiyon
Dişlerde uygulanan başarısız kanal tedavileri, travma, uzun vadeli veya tedavi edilmemiş diş çürükleri sonucunda, kök ucunda iltihabi lezyonlar oluşabilir. Bu lezyonlar ağrıya sebebiyet verebilir veya kronik bir şekilde ağrı vermeden ilerleyebilir. Oluşan bu lezyon kök ucu ile beraber uzaklaştırılmalıdır.
Apikal rezeksiyon avantajları
Kanal tedavisinin destekleyici uygulaması olan apikal rezeksiyon tedavinin etkinliğini arttırır.
Kist operasyonları
Diş kistleri çeşitli nedenlere bağlı olarak gelişir.Çoğu zaman tedavi edilmeyen ilerlemiş diş çürükleri bu gibi durumlara sebebiyet verebilir.Oluşan kistler ilerleyerek çene kemiğinde erimelere neden olabilir. Bu nedenle cerrahi tekniklerle bu kistler alınmalıdır.
Telif Hakkı © 2024 Ağız Mimarı - Tüm Hakları Saklıdır.
GoDaddy Destekli
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.