Diş çekimi ağrılı bir işlem midir?
Diş çekimi işlemi lokal anestezi altında gerçekleştirilir ve bu esnada ağrı hissetmezsiniz fakat tedavi sonrasında az da olsa ağrılarınız olabilir. Fakat bu ağrılarınız, Ağrı kesiciler ile geçebilecek düzeydedir.
Çekim sonrası şişlik oluşur mu?
Kişiden kişiye ve çekim yapılan bölgeye göre farklılık göstermektedir. Şişliğin önlenmesi için yanak bölgesine soğuk tampon yapılmalıdır.Soğuk yanıklarının önüne geçmek için 5 dakika boyunca soğuk uygulayıp ,5 dakika mola verilerek tampon işlemi yapılabilir.Bölgede hafif şişlik oluşması normaldir ve iyileşme için gerekli olan, vüdunuzun normal bir tepkisidir.
Diş çekimi nasıl gerçekleşir?
Bir çoğumuz diş çekimi işleminden korksak bile aslında lokal anestezi altında gerçekleştirilen çok basit bir işlemdir. Öncelikle diş hekimi hastanın genel sağlık ve diş sağlığına yönelik muaynesini gerçekleştirir. Dişin ve çevresindeki kemik şeklini, uzunluğunu, pozisyonunu ve yumuşak doku durumlarını röntgen filmi ile inceler, duruma göre kesin tanıyı tamamlar. Basit bir cerrahi müdahale ile lokal anestezi ile bölge uyuşturulduktan sonra diş, elevatör yardımı ile gevşetilir ve diş hekimi davyesi ile çekilir. Vakanın durumuna göre kemiği şekillendirmek gerekebilir.
Çekim sonrası nelere dikkat edilmelidir?
Çekim sonrasında yapılan en büyük hata tükürmektir.Bu vücudun oluşturduğu kan pıhtısınI bozabilir.Bu nedenle çekim yeri iyi bir şekilde kapanamaz. Hekiminizin yerleştirdiği tampon yarım saat boyunca ısırılmalı ve ağızda biriken tükürük yutulmalıdır.Çok sıcak ve soğuk gıdalardan bir kaç gün uzak durulmalıdı.Çekim boşluğuna kaçabilecek taneli baharatlı gıdalar tüketilmemeildir. Yine ilk 24 saat sigara tüketilmemelidir.Aksi halde sigara pıhtı oluşmasını ve yara yerinin iyileşmesini bozacaktır.
20 yaş dişlerinin çekilmesi gerekir mi?
Eğer 20 yaş dişleriniz doğru pozisyonda yerini almış sağlıklI bir diş ise çekime ihtiaç duyulmaz fakat doğru pozisyonda sürememiş ve arayüzden çürük oluşumu başlamışsa diğer dişlerinizin sağlığı için bu dişlerin çekimi önerilir. Ortodontik tedavide yer kazanmak amacı ile de bu dişlerin çekilmesi söz konusu olabilir.
Gömülü diş çekimi nedir?
Bazı bireylerde genellikle 20 yaş dişleri en arkada sürmeye yer bulamaz.Bu nedenle öndeki dişi iterek baskı yapabilirler.Bu baskı da çarpraşıklığa sebebiyet vermektedir. Çok geride olmaları, etrafındaki diş etinin temizlenmesini zorlaştırmakta ve kolayca iltihaplanmasına neden olmaktadır.Bu nedenle bu dişlerin alınması gerekebilir. Genellikle deri altından cerahi müdahale ile bu işlem yapılır.
Telif Hakkı © 2024 Ağız Mimarı - Tüm Hakları Saklıdır.
GoDaddy Destekli
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.