Beyazlatma Nedir?
Sağlıklı ve beyaz Diş dişler, estetik açıdan oldukça büyük önem taşıyan bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Beyaz dişlere sahip olmak için uygulanan diş beyazlatma işlemleri, son yıllarda diş hekimleri tarafından sıklıkla uygulanan tedaviler arasında yer almaktadır. Dişler dışsal veya içsel etkenler sebebiyle renk değişikliğine uğramaktadır. Beyazlatma; kimyasal ajanlar kullanılarak renk değişikliğine uğramış bu dişlerin renklerinin açılmasını içeren bir işlemdir. Bu işlemin amacı dişlerde mevcut olan lekelerin renginin açılması ile diş renginin daha beyaz olmasını sağlamaktır
Diş beyazlatmada hangi yöntemler kullanılır?
Diş beyazlatma işlemi yapılmadan önce; daha etkili bir sonuç almak için hasta mutlaka diş temizliğini yaptırmalıdır. Diş beyazlatma tedavisi; diş ağartmak olarak da adlandırılan bu sistem mevcut dişlerin renginin daha beyaz renge dönüştürülme işlemidir. Dişlerin rengi genetik olarak veya beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak daha sarı ya da zaman içinde daha koyu renge dönebilir. Diş beyazlatma işlemi sağlıklı olan tüm dişlere uygulanabilmektedir. Diş beyazlatma canlı dişlere uygulandığı gibi kanal tedavili dişlere de uygulanabilir, buna ek olarak dental ofislerde uygulanabildiği gibi diş hekimi kontrolünde evde uygulanan tipleri de mevcuttur. Hangi yöntemin uygulanacağında renklenmeye sebep olan faktörler göz önünde bulundurularak hasta ile koopere şekilde karar verilir.
Diş beyazlatma ağrılı bir işlem midir?
Diş beyazlatma uygulamasını yaptırmak isteyenlerin en korkusu rüyası diş beyazlatma tedavisi uygulanırken ağrının yaşayıp yaşamamasını öğrenmesidir. Beyazlatma süresince dişlerde ağrı oluşması beklenen bir durum değildir. İşlem sonrasında ki 24 saatte ağrı kesiciyle kesilebilen hassasiyetler olması nadir de olsa izlenebilmektedir.
Diş beyazlatma dişe zarar verir mi?
Mutlu ve sağlıklı gülüşler birçok insanın hayalidir. Diş beyazlatma profesyonel koşullarda uygulandığında dişlere zarar vermez. Ancak bu işlem teknik olarak hassastır ve doğru koşullarda uzman kişiler tarafından uygulanması önem taşır.
Diş fırçalayarak diş beyazlatılabilir mi?
Diş sağlığını korumak önemli bir faktördür. Gıdalar kaynaklı diş renklenmelerinde diş fırçalaması ile renklenmelerin kısmen giderilmesi mümkündür. Beyazlatıcı amaçlarla üretilmiş yan ürünlerin fırçalama esnasında kullanımı aşırı kullanımlarda dişe kalıcı zararlar verebilir. Diş sağlığını korumak ve dişleri temiz tutmak için günde 2 kez dişler mutlaka fırçalanması gerekmektedir. Diş etlerine baskı yapmadan dişin her bölgesine diş fırçası mutlaka temas etmesi gerekmektedir.
Evde diş beyazlatma yöntemleri var mı?
Hekim kontrolünde evde kişiye özel hazırlanan plaklarla uygulanan beyazlatma ajanları olduğu gibi piyasada diş beyazlatma amaçlı satılan stripler, beyazlatıcı kalem ve macunlar da mevcuttur. Evde yapılan iş beyazlatma uygulaması kalıcı çözüm olarak karşımıza çıkmamaktadır. Evde uygulanan diş beyazlatma işlemi kısa vadede imkan tanımaktadır. Dişlerinizin sağlıklı olup olmadığını öğrenmek için diş hekimine başvurmanız gerekmektedir. Diş hekiminin tavsiyesi dışında uygulanan beyazlatma yöntemleri birtakım başka sorunlarına neden olmaktadır.
Diş Beyazlatma Etkisi Ne Kadar Sürer?
Beyazlatma etkileri geçicidir ve birkaç aydan 3 yıla kadar sürebilir. uygun bakımla
sonuçlar bir yıla kadar, hatta daha uzun süre dayanabilir. Düzenli olarak kahve, çay
veya tütün gibi koyu renkli ürünler kullanmak dişlerin daha kısa sürede tekrar
sararmasına neden olabilir. Aynı durum meyveler veya domates sosu gibi çok renkli
veya asitli yiyecekler için de geçerlidir. Gün içerisinde mutlaka dişler düzenli
fırçalanmalı ve bakımları yapılmalıdır.
Telif Hakkı © 2024 Ağız Mimarı - Tüm Hakları Saklıdır.
GoDaddy Destekli
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.